Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz..

2020. Szeptember 23. Szerda - Tekla

A weboldalad szövege Online vállalkozók figyelem! Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz.. Külföldi magyarok személyszállítás Drón vagy Quadcopter? Az új őrület!

A weboldalad szövege

Egy modern, leisztult webdesign nem elég a weboldaladra. A szöveg az, ami hozza a bevételt.

Online vállalkozók figyelem!

Online szolgáltatásod van? Egy különleges webshop tulajdonosa vagy? Szeretnéd bemutatni a terméked/szolgáltatásod? Ez most neked szól!

Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz..

Elérkeztél arra a pontra, hogy eldöntötted: fent akarsz lenni a neten...  

Külföldi magyarok személyszállítás

Akár ellenzed, akár megérted őket, a külföldön dolgozó magyarok száma növekszik. Nézzük, milyen jellegű vállalkozással tudsz segíteni azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy...

Drón vagy Quadcopter? Az új őrület!

Ha olvasol híreket, nézel filmeket, bizonyosan észrevetted, hogy egyre gyakrabban hangzik el a „drone” (drón) kifejezés. Mit is jelent ez pontosan?  

2015.11.09.

Online vállalkozás

Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz..

Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz..

Elérkeztél arra a pontra, hogy eldöntötted: fent akarsz lenni a neten...  


 

 

 

 

 

Valamit be akarsz mutatni az internet nagyérdemű társadalmának: magadat, a termékedet, a szolgáltatásodat, a cégedet, írásaidat, fotóidat...

 

Bármi is legyen a cél, hacsak nem vagy te magad is webprogramozó, akkor bizony szükséged lesz ehhez szakértői segítségre.

 

Ha a fejedben, egy kockás papíron, vagy akár egy látványtervben összeállt a weboldalad terve, akkor itt az ideje weboldalkészítők után nézni.

 

Hol lehet weboldalkészítőket találni? Hát nem a helyi apróhirdetéses újságban, hanem az interneten.

 

Gyanítom, hogy 10-ből 8 ember azzal kezdi, hogy beírja a google keresőbe: „weboldal készítés”.

 

Lelkesen elkezdi az első találatokat nézegetni, lapoz egyet-kettőt a találati listán, majd rájön, hogy több száz weboldalkészítő cég vív ádáz harcot egymással a találati helyezésekért és az érdeklődők, ügyféljelöltek kegyeiért.

 

Van, aki azt állítja, hogy olcsó, van aki gyors, keresőbarát, minőségi és a kedvencem: „ingyenes”.

 

Egy átlagos érdeklődő kiválaszt néhány szimpatikus céget (szimpatikus = az érdeklődőt meggyőzték a marketing szövegek. Ez önmagában nem baj, te is ezt fogod csinálni a weboldaladon).

 

Ezt követi 2-3 árajánlatkérés. Kiválasztásra kerül az egyik kivitelező, elkészül a weboldal pár napon, vagy néhány héten belül, aztán az eredmény vagy az lett, amire az ügyfél vágyott, vagy nem.

 

 

Íme, az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz:

 

1. Elcsábítanak az ingyenes weboldalt ígérő ajánlatok.

 

Most komolyan, mi van manapság ingyen? Egy bölcs ember egyszer azt mondta, ha valaki azt állítja, hogy ad neked valamit ingyen, teljesen önzetlenül, amin majd ő bukik, te meg nyersz, akkor fuss!

 

Ez különösen igaz az internet világában. Ha valamilyen termékért, szolgáltatásért, tartalomért nem kell fizetned, vagyis azt írják, hogy „ajándék”, akkor azért az adataiddal, email címeddel, vagy legalább az időddel fizetsz.

 

Az ingyenes honlapok ajánlatainál pedig majd előjönnek kis apró „jelentéktelen” feltételek, mint például, hogy a weboldalad domain névhez hozzárakják a saját nevüket.

 

Előfordulhat, hogy a te általad kreált felületeken, tartalmakon ők értékesítenek hirdetéseket, aminek a bevétele persze hozzájuk folyik be. Esetleg egy idő után jutalékot, vagy bérleti díjat fognak kérni.

 

Ha egyedi, igényes weboldalra vágysz, akkor az nincs ingyen, azért fizetni kell. Pont.

 

 

2. Bedőlsz a weboldalkészítő cégek mézes-mázos ajánlatainak tájékozódás nélkül.

 

Kiválasztatnak veled egy sablon design-t, nekik így a legkönnyebb a meló. Megcsináltatod a weboldalt, kifizeted a pénzt aztán „se cigi-se kóla, nem is ismerjük egymást”.

 

Pár hét, vagy hónap múlva, a tapasztalatok és felhasználói visszajelzések alapján szeretnél pár dolgot megváltoztatni.

 

Felhívod a kivitelezőt, ő már nem is emlékszik rád, majd miután mégis beugrik neki, hogy ő csinálta a honlapot, közli, hogy x ezer forintos programozói óradíjért megcsinálják a változtatást. (Persze a valós időszükséglet, mivel nem értesz hozzá, simán bemondásra megy.)

 

Még olyan kivitelezésbe is belefuthatsz, ahol minden egyes szöveget, adatot csak a programozó tud megváltoztatni (pl.: egy elérhetőség) mivel nem készült admin felület, amin keresztül be tudnál lépni tartalmat szerkeszteni.

 

3. A weboldal abszolút nem keresőbarát.

 

Ha nem látszol, nem találnak meg. Vagy sokat kell érte fizetned.

 

A keresőoptimalizálásnak csak egy részét végzi a weboldalkészítő. Például a meták átgondolt, kulcsszavakra optimalizált kitöltésével.

 

De ha a kivitelező nem veszi figyelembe a keresőbarát szempontokat, akkor ugyebár arra a bizonyos dologra nem lehet várat építeni. A vár pedig a minőségi tartalom lesz a későbbiekben, de ez már egy másik történet...

 

4. A weboldalkészítő nem veszi figyelembe a marketing stratégiát.

 

Vagy ami még nagyobb baj, ha nincs is.

 

Marketing nélkül a neten nincs győzelem. Folyik a harc az ügyfelekért minden szektorban. Marketing nélkül az internet világában olyan, mintha vízi pisztollyal mennél csatába a drónok ellen.

 

Először kell egy stratégia, majd a weboldalnak olyannak kell lennie, hogy ezt a stratégiát támogassa, a weboldal a legnagyobb fegyver, egy eszköz a stratégiában.

 

Olyan weboldalkészítőt kell választani, aki ért a marketinghez és tudja, hogy hogyan fogja a weboldal felépítése támogatni a stratégiát. Vagy ha nem is ért hozzá, legalább lépésről lépésre meg tudja valósítani az elképzeléseidet.

 

5. Nem kérsz elég cégtől ajánlatot, nem versenyezteted meg a cégeket.

 

Igenis fel kell tenni a fent tárgyalt kérdéseket a cégeknek. Jól át kell gondolni minden ajánlatot ár-érték szempontból. Lehet pocsék weboldalt csináltatni sok pénzért.

 

 

Hogyan lehet tehát jó döntést hozni a weboldalkészítő cég kiválasztásánál?

 

  • Figyelembe kell venni a fentebb tárgyalt szempontokat.

 

  • Ajánlatot kell kérni akár 10-20 cégtől és alapos mérlegelés után választani.

 

Szolgáltatásunkkal ezt most 1 perc alatt ingyen megteheti!

 

Több tucat profi weboldalkészítő cégnek küldheti el ajánlatkérését ide kattintva:

 

 

Ossza meg!

Vissza: Online vállalkozás
címkék:

Sikersztorik, ötletek

Hiába a bélelt téli cipők, csizmák, neked is fázni szokott a lábad a...

RideAir
Bedtime bedding
Velotrack

Franchise lehetőségek

Egyedi lehetőség: Magyarország legdinamikusabban fejlődő,...

SMART Ingatlan
Creppy palacsintázó
LCF Kids Club Franchise


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legújabb vállalkozás ötletekről!

Szavazás

Melyik a kedvenc rovatod?


Még több szavazás