Online vállalkozás - Internetes pénzkeresés

2020. Szeptember 23. Szerda - Tekla

A weboldalad szövege Online vállalkozók figyelem! Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz.. Külföldi magyarok személyszállítás Drón vagy Quadcopter? Az új őrület!

A weboldalad szövege

Egy modern, leisztult webdesign nem elég a weboldaladra. A szöveg az, ami hozza a bevételt.

Online vállalkozók figyelem!

Online szolgáltatásod van? Egy különleges webshop tulajdonosa vagy? Szeretnéd bemutatni a terméked/szolgáltatásod? Ez most neked szól!

Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz..

Elérkeztél arra a pontra, hogy eldöntötted: fent akarsz lenni a neten...  

Külföldi magyarok személyszállítás

Akár ellenzed, akár megérted őket, a külföldön dolgozó magyarok száma növekszik. Nézzük, milyen jellegű vállalkozással tudsz segíteni azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy...

Drón vagy Quadcopter? Az új őrület!

Ha olvasol híreket, nézel filmeket, bizonyosan észrevetted, hogy egyre gyakrabban hangzik el a „drone” (drón) kifejezés. Mit is jelent ez pontosan?  

2015.08.06.

Online vállalkozás

Internetes pénzkeresés

Weboldal készítés - Online vállalkozás - Internetes pénzkeresés

A vállalkozások számára az internet remek hely, napjainkban ez a legnagyobb olyan terep, ahol a kis és nagy cégeknek is komoly jövője lehet, és persze nagyobb profitot is lehet elérni, mint bárhol máshol. Azonban mielőtt ténylegesen belekezdenénk egy online vállalkozás indításába, megfogalmazódik a kérdés: „milyen webes vállalkozást indítsak?”.


 

 

 

 

 

 

Az internetes jelenlét nem cél, hanem eszköz!

 

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az internet csupán egy eszköz, ahol a vállalkozást elindítjuk és működtetjük, így ha nem tudjuk jól használni, nem látunk pénzt belőle. Összességében elmondható – akárcsak a hagyományos vállalkozásokkal kapcsolatosan – , hogy az internetes vállalkozás sikere sok apró tényezőn múlik.

 

Az online világot természetesen arra is használhatjuk, hogy a már meglévő cégünket reklámozzuk, és a neten keresztül ismertessük meg minél több emberrel.

 

Ha viszont tényleg a nulláról szeretnénk indulni, akkor ezekre az alapvető kérdésekre muszáj lesz válaszolnunk.

 1. „Mi az amihez értek?”
 2. „Hogyan kereshetek ezzel pénzt az interneten keresztül?”
 3. „Hogyan tudnám ezt minél több emberhez eljuttatni?”

 

Nulláról kezdhetjük

 

Ami előnyös az internetes vállalkozások esetében: akár a nulláról is elkezdhetjük, bármikor és bárhonnan üzemeltethetjük.

 

Tömegesen találhatók a neten olyan vállalkozások, melyek mögött tényleges szakértelem sincs, és valószínűleg kapcsolódó végzettséget, vagy szakmai tapasztalatot sem tudna felmutatni a tulajdonos.

 

Persze ez nem azt jelenti, hogy akárki akármivel tud kereskedni a neten, hiszen a piac egy idő után automatikusan szelektál, és csupán azok a vállalkozások maradnak életképesek és jövedelmezőek, amelyeket tényleg jól működtetnek. Ezért kell azzal kezdeni a sort, hogy „mi az amihez értek?”.

 

A második fenti kérdést („Hogyan kereshetek ezzel pénzt az interneten keresztül?”) megválaszolni már sokkal, de sokkal nehezebb- hiszen itt figyelembe kell azt is venni, hogy hol telített már a piac, és hol van még esetleg hely, mi az ami még nincs az interneten?

 

 1. Meg kell találnunk, hogy ténylegesen mi az, amire szükségük van az embereknek, és amiért persze pénzt is adnának.
 2. Ez a lépés szorosan kapcsolódik az elsőhöz, vagyis hogy ezt az emberek felismerjék, érezzék, hogy szükségük van az általunk kínált dologra, és fizessenek is érte.
 3. Több módszer is létezik arra, hogy “feltegyük” magunkat a netre, azonban az még korántsem biztos, hogy épp azokhoz fog eljutni a hirdetésünk, akiknek erre szükségünk van. Vagyis a cél, hogy a megfelelő célközönséget megtaláljuk, mert hiába hozunk létre egy Facebook oldalt, indítunk egy blogot, kreálunk egy weblapot, nem biztos hogy pont a fizetőképes ügyfelek találják meg.

 

De vajon mit tudunk eladni a neten keresztül?!

 

Két lehetőség közül választhatunk, ha árulni szeretnénk:

 1. Termék
 2. Szolgáltatás

 

Termék

 

Termékek árusítása esetén létrehozhatunk webáruházat akár több száz kategóriával és több tízezer termékkel is, de árulhatunk akár 1-2 terméket is egyetlen oldalon.

Ha a fenti két megoldás nem tetszik, akkor hozzunk létre egy profilt az olyan jellegű online piactereken, mint amilyen  a vatera, vagy a külföldiek közül az eBay, és itt áruljuk termékeinket.

 

Szolgáltatás

 

Ha az online vállalkozásunkkal inkább szolgáltatást szeretnénk árulni, akkor a következő alternatívák közül válogathatunk (csak az itthon is ismertebb megoldásokat soroljuk fel):

- saját weboldal,

- ingyenes tárhelyen lévő oldal,

- blog (pl. blog.hu),

- Facebook oldal.

Azonban ez utóbbi három esetben mindenképp tisztában kell, hogy a Facebook, és a blog is más célt szolgál, és alapvetően mindkettő főleg a szórakozást szolgálja, nem pedig szolgáltatást ad el.

Azt is figyelembe kell vennünk, hogy emberek ez alapján is megítélhetik a vállalkozásunkat, például hogyan vegyenek komolyan bennünket, ha még egy saját domainre sem szánunk rá pár ezer forintot.

Amennyiben szolgáltatást szeretnénk árulni, akkor az mindig legyen személyre szabott, és hosszútávú.

 

Gyakorlati útmutatás

 

Anyagiak

 

Mérlegeljük azt, hogy mennyit szánunk majd a vállalkozásra, készítsünk költségvetést! Ez a gyakorlat persze nem csak az online vállalkozások esetében bevett forma, hanem a hagyományos vállalkozásoknál is.

Egy egyszerűbb online vállalkozás esetén még irodát sem kell bérelni, azonban itt is szó lehet postaköltségről, készletezési költségről, vagy szállítási költségről. Ezek között vannak olyanok, amelyeket előre nehéz megbecsülni, ilyen például a postaköltség, ahol nemcsak az számít, hova adjuk fel a csomagot, hanem az is, hogy milyen nagy, illetve milyen nehéz csomagot kell postáznunk.

 

Munkaszervezés

 

Egy online vállalkozás esetében non-stop futhatnak be megrendelések, így érdemes azzal számolni, hogy ezeket minél előbb kell teljesíteni. Egy netes vállalkozásnál a legésszerűbb, ha otthonról dolgozunk, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy dacára annak, hogy otthon vagyunk, éppen komoly munkát végzünk. Szükségünk lesz megfelelő önfegyelemre, és munkaidő beosztásra, hiszen otthon hamarabb elterelődhet a figyelmünk a munkáról, mint egy irodában…

 

Jogi háttér

 

Fontos: egy online vállalkozásnak is megvannak a maga jogi formái, és több előírásnak is meg kell felelnie. Nem árt, ha ezeknek utánanézünk, még mielőtt bármiről elhamarkodottan döntenénk.

 

Kitartás

 

A sikerhez a kezdet kezdetén legalább a napi 8 órás munkaidőnek legalább a felét, vagyis napi 4 órát a gép előtt kell töltenünk. Ennyi idő alatt elérhetjük azt, hogy internetes pénztermelő gépezetünk hatékonnyá váljon, fejlődni és növekedni tufjon.

Mindenképp folyamatosan tájékozódnunk kell az újabb dolgokról, és használnunk kell a netes lehetőségeket is: FacebookTwitterPinterestGoogle+, hiszen ezek is olyan eszközök, melyekkel népszerűsíthetjük magunkat.

 

Nyelvtan

 

Lényeges egy online vállalkozás esetében, hogy milyen a helyesírásunk, fogalmazókészségünk. Tapasztalatok alapján elmondható, hogy akinek nehezen megy a fogalmazás, és nem mozog jól a weben, annak nem lesz jövedelmező az internetes vállalkozása sem.

 

Webmarketing

 

Attól, mert naponta leülünk a gép elé és a barátaiknak küldünk egy köremailt a vállalkozásunkról, ne higgyük, hogy már meg is találtuk a potenciális vevőket.

Ez egyáltalán nincs így, sokszor még a közösségi oldalakon sem egyszerű rátalálni a vevőkre. Hosszú időbe telhet, amíg találunk annyi vásárlót, amennyi eltart minket, és kényelmes megélhetést biztosít.

 

Konverzió

 

Nem szabad abba a csapdába esni, hogy ha már elegendő látogatója van az oldalunknak, akkor hátradőlve örülünk, hogy „beindult az üzlet”, hiszen egy látogató korántsem biztos, hogy vevő is lesz.

Vagyis:

 • egyre több látogatóra szükségünk lesz ahhoz, hogy egy, vagy több komoly vevő is kikerüljön közülük.
 • a látogatókat vevővé kell konvertálnunk.

 

Tanúlság

 

 1. Elsőként készítsünk mindig stratégiát,
 2. Alkalmazzuk a gyakorlatban is és ha beválik,
 3. Folyamatosan tovább kell fejlesztenünk…

…hiszen ahogy mi is, az internet is folyamatosan változik.

 

Szerző: Rácz-Akácosi Attila

Forrás: motivator.ma

 

Ossza meg!

Vissza: Online vállalkozás
címkék:

Sikersztorik, ötletek

Hiába a bélelt téli cipők, csizmák, neked is fázni szokott a lábad a...

RideAir
Bedtime bedding
Velotrack

Franchise lehetőségek

Egyedi lehetőség: Magyarország legdinamikusabban fejlődő,...

SMART Ingatlan
Creppy palacsintázó
LCF Kids Club Franchise


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legújabb vállalkozás ötletekről!

Szavazás

Melyik a kedvenc rovatod?


Még több szavazás