Magyar sikersztorik: Velotrack

2020. Szeptember 23. Szerda - Tekla

A weboldalad szövege Online vállalkozók figyelem! Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz.. Külföldi magyarok személyszállítás Drón vagy Quadcopter? Az új őrület!

A weboldalad szövege

Egy modern, leisztult webdesign nem elég a weboldaladra. A szöveg az, ami hozza a bevételt.

Online vállalkozók figyelem!

Online szolgáltatásod van? Egy különleges webshop tulajdonosa vagy? Szeretnéd bemutatni a terméked/szolgáltatásod? Ez most neked szól!

Az 5 legnagyobb hiba, amit weboldal készíttetésnél elkövethetsz..

Elérkeztél arra a pontra, hogy eldöntötted: fent akarsz lenni a neten...  

Külföldi magyarok személyszállítás

Akár ellenzed, akár megérted őket, a külföldön dolgozó magyarok száma növekszik. Nézzük, milyen jellegű vállalkozással tudsz segíteni azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy...

Drón vagy Quadcopter? Az új őrület!

Ha olvasol híreket, nézel filmeket, bizonyosan észrevetted, hogy egyre gyakrabban hangzik el a „drone” (drón) kifejezés. Mit is jelent ez pontosan?  

Velotrack

Magyar sikersztorik: Velotrack

Egy magyar fejlesztésnek köszönhetően rögtön értesül, ha valaki ráteszi kezét a kerékpárjára, ráadásul bárhova nyomon követheti a tolvajt.


 

 

 

 

A Velotrack egy GPS-alapú szolgáltatás lesz, amely „fekete dobozként” építhető a kerékpár vázába, amely jeleket küld egy mobilalkalmazás segítségével.

 

Mikor gazdája egy hagyományos zárral leköti a kerékpárt, aktiválni kell a virtuális zárat is egy gombnyomással, így ha levágják a bringát a láncról, a telefon nem csak jelez, de nyomon is követi az eltulajdonított közlekedési eszközt, aminek útját térképen követheti gazdája, így könnyedén leleplezve a tolvajt.

 

Az autós iparágban már jól ismert M2M-alapú (machine to machine vagyis gépek közötti kommunikáció) nyomkövetéses megoldását adaptálta biciklire a Hargamon Kft. Velotrack nevű sport tracking és lopásmegelőzővel felszerelt biztonságtechnikai rendszere, aminek gyártásába és piacra dobására a Széchenyi Tőkealap most 98 millió forinttal szállt be.

 

A kerékpárba beépített nyomkövető eszköz GPS-koordinátákat a jövőben akár a hatóságoknak is továbbíthatja, de ugyanez a funkció akár biciklitúrákon is hasznos lehet, ahol a résztvevők egymás útját tudják követni – mondta el Antal Csaba, a Hargamon Kft. üzletfejlesztési igazgatója.

 

A felhasználók adatait gyűjtve és elemezve a virtuális lakat arról is értesíti a tulajdonost, hogy mennyire biztonságos egy-egy környék, a közösségi statisztikák alapján például az elmúlt időszak biciklilopásairól is információt nyújt.

 

 

„Hazánkban a kerékpárlopások sajnos viszonylag gyakorinak mondhatók, miközben a kerékpározás egyre népszerűbbé válik, így bízunk benne, hogy a Hargamon Kft. fejlesztése hamarosan rendkívül széles réteg igényeit lesz képes kielégíteni” – mondta el Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója.

 

A Hargamon Kft. partneri kapcsolatra lépett a Vodafone-nal, melynek közleményéből kiderült, hogy a szolgáltatás havidíjas lesz, várhatóan havonta egy hamburger árába kerül majd, és várhatóan tavasztól már igénybe is vehető.

 

Forrás: hvg.hu

 

Ossza meg!

Vissza: Sikersztorik, ötletek
címkék:

Sikersztorik, ötletek

Hiába a bélelt téli cipők, csizmák, neked is fázni szokott a lábad a...

RideAir
Bedtime bedding
Velotrack

Franchise lehetőségek

Egyedi lehetőség: Magyarország legdinamikusabban fejlődő,...

SMART Ingatlan
Creppy palacsintázó
LCF Kids Club Franchise


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legújabb vállalkozás ötletekről!

Szavazás

Melyik a kedvenc rovatod?


Még több szavazás